SAMENKOMST VRIJDAGAVOND 30SEP

Hallo iedereen,

We spreken af vrijdagavond 30 september 19.00u bij mij thuis! We gaan proberen om met zo weinig mogelijk auto's tot in Calais te raken waar we logeren.

Ik ga op facebook een groepsgesprek beginnen, zodat we even onderling kunnen kijken wie met wie mee kan rijden. En of het nodig is om eerst tot bij mij te komen voor de mensen die bijvoorbeeld van het Antwerpse zijn.

Mijn adresje nogmaals: Winterstraat 117, 3201 te Langdorp
En +32 498 43 29 31 voor zij die me telefonisch nodig hebben gedurende dit weekend.

VERDERE VERLOOP

De bedoeling is om vrijdag samen in groep te vertrekken richting Calais (ongeveer een 2u30 zonder fille). Daar komen we dan samen in groep om in te checken en om nog iets samen te gaan drinken in de bar erlangs.

Première Classe Calais Centre-Gare
3, Quai du Danube
62100 Calais
Frankrijk

 
 
20160918_094557.jpg

ZATERDAG 01 OKTOBER

We beginnen deze dag niet al te vroeg (10u vertrek aan het hotel) omdat de visagistes ook de tijd nodig hebben om de modellen startklaar te hebben. Beginnen doen we in Calais zelf daar er wel verschillende mogelijkheden zijn om wat creatiever om te gaan met de omgeving etc. Dit geeft ook de mensen die pas zaterdagochtend aankomen de mogelijkheid om niet al te vroeg hoeven te vertrekken zodat we kunnen samenkomen 's morgens mochten zij enige vertraging hebben.

We vertrekken dan richting Boulogne-sur-mer waar we lunch hebben en waar we dan ook de namiddag doorbrengen. Dit is een pittoresk oude stad met nog echt oude muren en een stadsmuur etc.

Zonsondergang gaan we in Cran aux oeufs doen, waar we vlakbij een clif zitten en we dus kunnen in de achtergrond zee en zonsondergang hebben.

Met deze drie settings eindigen we zaterdagavond en gaan we ofwel voor ofwel na de zonsondergang samen eten.

ZONDAG 02 OKTOBER

Deze dag is onze laatste dag waarbij we ons vooral op de kust richten. We gaan hier niet de typische bikini shoot doen maar ons voornamelijk baseren op fashion en editorial.

We vertrekken in de ochtend richting Audresselles waar we dus grote rotsen hebben en waar we dus verschillende mogelijkheden hebben om te fotograferen. Dit is ook een oud vissersdorpje dus als je liever in het dorpje dan op het strand foto's neemt kan dit ook.

Vervolgens nemen we ook lunch in Audresselles, en vertrekken we richting Cap-Blanc-Nez waar we onze dag ook afsluiten en onze terugtocht weer starten richting Belgie.

WAT MEE TE NEMEN?

MODELLEN/VISAGISTES

- Kledij (wind/regen)

- Fashionminded kledij (lange jurken, pels, warmere kledij)

- Bikini/badpak/body

- Accessoires (juwelen/petjes/hoeden)

- Heels

- Een set stevige wandelschoenen, of alleszins platte schoenen voor te wandelen op de gladdere stukken.

- Makeup

- Warm dekentje om je op te warmen tussen de sets door

FOTOGRAFEN/DEELNEMERS

- Kledij (wind/regen)

- Serieuze stapschoenen (gladde ondergronden op de stenen)

- Camera met voldoende geheugenkaarten

- Indien je een Elinchrom trigger hebt mag je deze ook meenemen

- Statief voor eventueel de zonsondergang te fotograferen als de sluitertijd te traag moet gaan

- Lenzen en dit kan van breedhoek gaan tot portretlenzen dus 14-200mm, is een kwestie van wat beeld je zelf wil creëren. Zelf zou ik sowieso een breedhoek meenemen omdat het ook is fijn is om de omgeving mee te betrekken in het beeld.

- Geld voor eten en drinken

- Vergeet ook niet je batterijen volledig geladen mee te nemen omdat we tijdens de dag geen toegang tot stekkers hebbben.

 

 

GROEPJES VAN 3

We zijn met een groep van 9 deelnemers fotografen en er zijn dus in totaal 3 modellen voorzien.  Dat wil zeggen dat we ons onderverdelen in 3 groepjes van 3 waarbij we dus telkens gaan variëren tussen de deelnemers en de modellen blijven bij hun fotograaf.

 

VRAGEN EN/OF OPMERKINGEN

Indien jullie nog vragen hebben, stuur mij dan een prive berichtje, of een mail op info@guntherfrans.be

Voor de rest zien wij elkaar vrijdagavond of zaterdagochtend en komt het groepsgesprek op facebook eraan.